Το Cable Light: Mont Blanc γεμίζει με φως: από τον σχεδιαστή Matteo Ragni και την Creative Cables

Το Cable Light είναι το αποκλειστικό φωτιστικό που σχεδίασε ο Matteo Ragni και κατασκευάστηκε από την Creative Cables. Εμπνευσμένο από το τελεφερίκ Skyway Monte Bianco στο Courmayeur της Ιταλίας, μετατρέπει το εμβληματικό μας υφασμάτινο καλώδιο σε ένα μοντέρνο έργο φωτισμού και σύγχρονης διακόσμησης. Ένα αντικείμενο σχεδιασμού που γιορτάζει το βουνό και το ιταλικό μηχανολογικό έργο, χαρακτηρισμένο από τα εξαρτήματά μας και τα εμβληματικά μας υφασμάτινα καλώδια.

Το Cable Light είναι μέρος μιας σειράς αντικειμένων που αφηγούνται την ιστορία της "υπεροχής σε υψηλό υψόμετρο με σεβασμό προς τη φύση. Το Skyway Monte Bianco δεν είναι απλά ένα τελεφερίκ για να φτάσετε στα 3.466 μέτρα. Είναι μια ιδέα: να φέρει τον άνθρωπο πιο κοντά στο βουνό και τον ουρανό, να διευρύνει ορίζοντες και να διασχίζει σύνορα," λέει ο Matteo Ragni, νικητής του Compasso d'Oro το 2001, για τα έργα του.

Συγκεκριμένα, εξηγεί ότι αυτό το αντικείμενο αποτελείται από "έναν όμορφα διαμορφωμένο λαμπτήρα που αγκαλιάζεται από ένα καλάθι που αποτελείται από 8 βραχίονες με επένδυση υφάσματος, θυμίζοντας τη δομή του εμβληματικού τελεφερίκ που μας επιτρέπει όλους πανοραμικές αναβάσεις και ακροβατικές καταβάσεις σε χιονισμένες πλαγιές." Λεπτομερώς, "η επάνω λαβή θυμίζει το τροχοφόρο τελεφερίκ και χάρη στην κλίση του τερματικού, λειτουργεί ως ένας πρακτικός γάντζος για να κρεμάσετε το φωτιστικό σε καλώδια, κλαδιά ή απλά για να το κρατήσετε άνετα στα χέρια σας. Μια σταθερή βάση από ξύλο παρέχει σταθερότητα και μια ευχάριστη υφή."

Δημιουργήθηκε στις 2024-02-19 Be Creative!

Μενού